Tuinpark Madestein

Het complex is in 1975 aangelegd ter vervanging van drie volkstuincomplexen die plaats moesten maken voor nieuwbouw in Houtwijk en Loosduinen. Het totale oppervlak van het complex is 6,5 hectare. Het is  ruim van opzet en het is een mooi wandelpark voor zowel de leden van de vereniging als voor bezoekers.

Op het complex staan een mooi verenigingsgebouw en een winkeltje. Ook is er voor de liefhebbers een jeu de boules baan en voor de kinderen een speelplaats. Ook vindt u op ons complex een kruidentuin, een bijenstal en een mooi perk met planten speciaal voor onze bijen.  Zie ook de plattegrond.

blokhutHet complex heeft 190 tuinen, elk met een oppervlakte van circa 200 m2. Het verenigingsgebouw en het merendeel van de tuinhuisjes zijn van het model “Suomi” blokhut. Naast deze huisjes van hout, staan er ook huisjes van steen op het complex.

Elk tuinhuisje heeft zijn eigen watermeter, elektrameter en aardlekschakelaar, het maximum verbruik per tuin is 1320 Watt. Tuinhuisjes zijn aangesloten op stromend water, elektriciteit en riolering. Alleen propaangas is toegestaan. Flessen propaangas zijn in het winkeltje van de vereniging te koop.

De oppervlakte van een tuinhuisje – hout of steen – is 20 m2  (4 mtr x 5 mtr).
Er mag niet worden uitgebouwd. Veel tuinen hebben een kweekkasje van 12 m2  (3 mtr x 4 mtr).

Naast de belangrijkste doelstelling: ’tuinieren’, worden er ook activiteiten georganiseerd voor de leden en donateurs van de vereniging, zoals kaartavonden, bingo,  hobbymiddagen, wandelen en bloemschikken. Zie onze activiteitenkalender op de pagina Lid worden

Wanneer u geïnteresseerd bent kom dan eens kijken, het park is iedere dag vrij toegankelijk.
Van 1 april t/m 30 september van 09.00 tot 20.00 uur en van 1 oktober tot 31 maart van 11:00 tot 16.00 uur.

De vereniging is aangesloten bij de Haagse Bond van Amateurtuindersverenigingen en het landelijk orgaan het AVVN